Versiespreekuur (draaien van de baby in stuitligging)

Als een kind in stuitligging ligt is het in het ziekenhuis mogelijk om te proberen het kind te draaien naar een hoofdligging (versiepoging). Dit vindt plaats op het versiespreekuur door zeer ervaren perinatologen met een hoog slagingspercentage.
 
We spreken van een stuitligging als een kind met het hoofd boven in de baarmoeder en met de billen of benen beneden ligt. Indien uw kind in stuitligging ligt, dient u altijd in het ziekenhuis te bevallen, of u nu kiest voor een vaginale bevalling of voor een keizersnede. Aan beide opties kleven bepaalde nadelen ten opzichte van een hoofdligging, dit is de reden dat vaak wordt geprobeerd het kind te draaien.
 
Het kan zijn dat u een medicijn toegediend krijgt om de kans op slagen te vergroten. Dit wordt niet standaard gedaan.
 
Mocht een versiepoging niet het gewenste resultaat opleveren dan krijgt u een vervolgafspraak een week later op de polikliniek verloskunde. Tijdens dit gesprek krijgt u uitgebreide uitleg over de voor- en nadelen van een vaginale bevalling en een keizersnede. Als u dat wilt kunt u in het Máxima Medisch Centrum in Veldhoven vaginaal bevallen van een baby in stuitligging.
 
Verantwoordelijk specialisten
De versie wordt verricht door één van de twee volgende perinatologen:
 

 
Locatie / bereikbaarheid
De versiepoging wordt uitgevoerd op de kraamsuites van het Vrouw Moeder Kind-centrum van het Máxima Medisch Centrum in Veldhoven, route 105 (eerste etage). U kunt zich melden bij de balie.

Meer informatie

Bekijk onze video

Wilt u een afspraak maken of heeft u vragen?

Polikliniek
(040) 888 83 80

Openingstijden 
Maandag tot en met vrijdag
08.30 uur tot 17.00 uur

Routebeschrijving