Integrale geboortezorg

Samen sterk tijdens uw zwangerschap

U bent zwanger en dat is heel bijzonder. De zwangerschap is een periode van grote veranderingen die iedereen anders ervaart. Daarom wordt zowel de zwangerschap als bevalling in Nederland begeleid door de verloskundige en indien nodig de gynaecoloog. Wij zetten ons in voor uw zwangerschap, waarbij u kan rekenen op goede zorg voor u en uw kindje. We stemmen de zorg af op uw persoonlijke omstandigheden en wensen.

In het Vrouw Moeder Kind-centrum van Máxima Medisch Centrum werken alle zorgverleners rondom de geboortezorg samen: verloskundigen, gynaecologen, kinderartsen en verpleegkundigen. Voor alle aanstaande moeders wordt tijdens een multidisciplinair overleg een zorgpad uitgezet en worden medische gegevens uitgewisseld. Op deze manier brengen we al vroeg in de zwangerschap eventuele risico’s in kaart en maken we afspraken over de begeleiding tijdens de zwangerschap, de bevalling en de kraamtijd.

Door goede onderlinge afstemming zorgen we ervoor dat de overgang naar het ziekenhuis en weer terug zo vloeiend mogelijk verloopt en kunnen we bij eventuele complicaties of acute situaties snel schakelen. De kans op verrassingen rondom de bevalling wordt door de samenwerking een stuk kleiner. Bovendien werken we allemaal volgens afspraken die we met alle betrokken hulpverleners hebben gemaakt. Dat geeft duidelijkheid en rust.

Thuis bevallen in het ziekenhuis

Zwangere vrouwen zonder medische complicaties kiezen steeds vaker voor ‘thuis bevallen in het ziekenhuis’. Het Vrouw Moeder Kind-centrum van Máxima Medisch Centrum biedt unieke kraamsuites met een huiselijke uitstraling, waar de zorg rondom het gezin centraal staat. Moeder en kind worden na de bevalling niet gescheiden. Want juist het eerste contact tussen moeder en kind is zeer belangrijk. Daarom wordt het kind na de geboorte direct bij de moeder op de borst gelegd om de band te versterken. 

 

 

Kwaliteit geboortezorg in beeld

Wilt u een afspraak maken of heeft u vragen?

Polikliniek
(040) 888 83 80

Openingstijden 
Maandag tot en met vrijdag
08.30 uur tot 17.00 uur

Routebeschrijving